Izvor: JUGpress.com, 29.Okt.2021, 12:06

U Donjem Žapskom za vikend „Miholjski susreti sela“

VRANJE

Pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i Grada Vranja u selu Donje Žapsko, 30. i 31. oktobra, biće održana manifestacija „Miholjski susreti sela“.

Programom je predviđeno da se na manifestaciji predstave poljoprivredni proizvođači, registrovana domaćinstva sa svojim proizvodima iz celog Pčinjskog okruga.

Najavljeno je i učešće učenika osnovnih škola iz seoskih sredina sa svojim programima, kao i Folklornog ansambla  „Sevdah“ >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << iz Vranja.

Biće priređena i izložba rukotvorina i radionica grnčarstva.

U planu su i „Igre bez granica“ u okviru kojih će se školarci takmičiti u sportskim disciplinama.

Kroz program manifestacije biće prezentovani narodni običaji, stvaralaštvo, tradicija i muzika, koji će na ovaj način biti sačuvani od zaborava.

Osim toga manifestacija ima za cilj i da poveća konkurentnost ruralnih područja i njihovog učešća u sveukupnom ekonomskom razvoju lokalne samouprave, kao i povećanje vidljivosti sela na turističkoj mapi.

Manifestaciju „Miholjski susreti sela“, u subotu, u 12 sati,  otvoriće gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Ceo program, oba dana, biće realizovan na Sportskom terenu škole u Donjem Žapskom od 12 do 16 sati.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.