Tužilaštvo traži od policije da obavi razgovor sa Vacićem zbog pretnji u Bujanovcu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Nov.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži od policije da obavi razgovor sa Vacićem zbog pretnji u Bujanovcu

Vranjsko Tužilaštvo potvrdilo je Južnim vestima da je policija dostavila izveštaj povodom pretnji Miše Vacića, lidera Srpske desnice, koji je u Bujanovcu pretio lokalnim Srbima koji "šuruju sa Šiptarima" da će ih proterati. Međutim, zatražena je dopuna - da policija obavi razgovor sa Mišom Vacićem, ali i sa predstavnicima Srba u lokalnoj vlasti i ispita da li su uznemireni nakon njegovog govora.

Vacić >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je 23. oktobra političare koji učestvuju u lokalnoj vlasti nazvao navodnim Srbima, poručivši, uz niz pretnji, da će njihova mesta zauzeti predstavnici Srpske desnice, zbog čega je Odeljenje vranjskog Osnovnog Tužilaštva u Bujanovcu naložilo bujanovačkoj policiji da ispita okolnosti i izjave Miše Vacića.

Stavljen je zahtev policiji za dopunu izveštaja radi pribavljanja službene beleške o obaveštenju primljenom od predstavnika Srba u lokalnoj vlasti u Bujanovcu na okolnosti da li je navedena izjava izazvala uznemirenje kao i od prijavljenog Vacić Miše - kažu iz Tužilaštva.

Inače, Vacić je za televiziju N1 rekao da nije govorio ni o kakvom proterivanju ljudi iz Bujanovca i napomenuo da će to i dokazati objavljivanjem integralnog obraćanja sa osnivanja lokalnog odbora Srpske desnice. Međutim, taj snimak još uvek nije objavljen.

Podsetimo, Miša Vacić je odluku Osnovnog Tužilaštva u Vranju da pokrene postupak protiv njega nazvao “kretenskom”, nazvavši to političkim pritiskom na njega i srpski narod u Bujanovcu, ali i u Srbiji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.