Trinaestoro uhapšeno zbog krijumčarenja migranata

Izvor: Cafe.ba, 01.Jun.2015, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinaestoro uhapšeno zbog krijumčarenja migranata

- Vranjanska policija uhapsila je 13 osoba zbog sumnje da su organizovale tranzit 88 ilegalnih migranata, državljana Avganistana, Sirije i Konga, koji su nezakonito prešli makedonsko-srpsku granicu, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, Osnovni sud u Vranju odredio je pritvor do 30 dana za osam osumnjičenih - H.S. /18/, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << M.R. /20/, F.Š. /23/ iz okoline Preševa, D.S. /27/, N.T. /24/, D.I. /20/ iz Vranja, M.M. /25/ i I.S. /26/ iz okoline Vranja.

Petoro, od 13 uhapšenih, pušteno je da se brani sa slobode.

Oni su, kako se sumnja, od 15. aprila do 23. maja organizovali tranzit ilegalnih migranata u više navrata.

Od osumnjičenih je privremeno oduzeto sedam motornih vozila kojima su prevozili migrante.

Kod pet vozila registarske tablice su bile falsifikovane.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Vranju dvojicu osumnjičenih pustio je da se brane sa slobode, a drugu trojicu osumnjičenih da se brane sa slobode pustio je zamjenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.