Toplane imaju problem sa nabavkom energenata

Izvor: S media, 21.Sep.2010, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplane imaju problem sa nabavkom energenata

Većina toplana u Srbiji je tehnički spremna za početak grejne sezone, ali postoji problem sa nabavkom energenata, izjavio je danas u Vranju predsednik upravnog odbora udruženja "Toplana Srbije" Dejan Stojanović.

"Toplane u 95 odsto gradova u Srbiji tehnički su spremne za početak grejne sezone, ali zbog nesklada izmedju cene koju gradjani plaćaju za grejanje i cene koštanja energenata na tržistu ima problema sa nabavkom energenata", kazao je Stojanović. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Stojanović je nakon sastanka predstavnika udruženja "Toplana Srbije", koji je održan u Vranju kazao da ukoliko se ne nadje odgovarajuće rešenje u obezbedjivanju sredstava za nabavku energenata može da se ponovi situacija iz prošle grejene sezone kada su toplane u nekim gradovima u Srbiji u sred zime ostale bez energenata.

On je na konferenciji za novinare naveo da je najveći problem to "što se energenti nabavljaju po ceni koja zavisi od kursa dolara, a gradjani račune plaćaju u dinarskom iznosu".

"Toplane su tehnički spremne da počnu grejnu sezonu, ali od daljih pregovora o ceni grejanja i ko će da nadoknadi tu razliku izmedju stvarne cene energenata i onoga što gradjani mogu da plate zavisi koliko će ta sezona trajati", rekao je Stojanović.

Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.