Tim koji pobeđuje

Izvor: JUGpress.com, 17.Dec.2018, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tim koji pobeđuje

VRANJE

Udruženje „Naš svet, naša pravila“, Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, osvojilo je drugo mesto sa projektom „Savremeni kutak“, na konkursu koji je Vojvođanska banka organizovala u sklopu programa „Odgovorno u zajednici“.

Tim iz Vranja bavio se jednom od aktuelnih tema našeg društva, unapređenjem obrazovanja i vaspitanja.

,,Željni znanja i inovacija naš tim je predložio ,,Savremeni kutak“ odnosno učionicu podeljenu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << na 20 obrazovnih zona. Ideja i inicijativa potekla je od Aleksandra Đorđevića, profesora likovne kulture, koji smatra da korelacija svih predmeta u nastavi može funkcionisati kao ljudsko telo. Ideja projekta je formljenje kutka, čiji je cilj dobijanje posebne prostorije za odmor, učenje, druženje i relaksaciju učenika. U konkurenciji je bilo 65 firmi, organizacija i udruženja. Putem online glasanja u finale su ušla 24 kandidata. Projekat ,,Savremeni kutak“ vranjskih gimnazijalaca osvojio je drugo mesto“, rekla je direktorka škole Suzana Mišić Stanković.

Ona je dodala da su rad  odbranile Jefimija Najdić učenica četvrtog razreda i Gordana Nikolić profesorka biologije koja je i koordinator eko sekcije.

„Otvaranjem i realizacijom ovog kutka ostvarujemo podsticajnu sredinu za osmišljavanje novih ideja, digitalni marketing za učeničko preduzetništvo”, rekla je direktorka.

U timu su bili učenici: Đorđe Stojanović, Emilija Stojmenović, Vanja Trajković, Katarina Ristić, Anja Kafedžiska, Staša Cvetković, Milan Stanimirović, Emilija Milenković, Kristina Milenković, Stefan Rangelov, Novak Đurić, Danijel Stoiljković, Jefimija Najdić i profesori Gordana Nikolić i Aleksandar Đorđević.

,,Ovo je sjajna prilika da putem programa „Vojvođanske banke“ unapredimo naš rad, a donacija od 30 računara olakšaće podučavanje i prenošenje znanja đacima“, istakla je profesorka Nikolić.

Direktorka škole kaže da su učenici Gimnazije i njihovi mentori još jednom potvrdili da su svojim radom i kreativnim idejama tim koji pobeđuje na svim nivoima.

Profesorka Nikolić i njen tim biće zaduženi za implementaciju projekta “Savremeni kutak“.

(Ovaj tekst je deo projekta koji sufinansira grad Vranje)

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Vojvodjanska banka donirala 150 računara za najinovativnije obrazovne inicijative

Izvor: Beta, 18.Dec.2018, 12:29

Vojvodjanska banka poklonila je 150 računara i pružiće mentorsku podršku za devet najinovativnijih obrazovnih projekata koji su odabrani na konkursu za pomoć u okviru prve faze programa "Odgovorno u zajednici", saopštila je danas ta banka.Računare i mentorsku pomoć stručnjaka banke za dalju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.