Teška nesreća kod Trgovišta

Izvor: RTS, 12.Sep.2011, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teška nesreća kod Trgovišta

Dve osobe su stradale i 14 povređeno kada je autobus koji je saobraćao na liniji Vranje – Trgovište sleteo s puta u provaliju.

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod mesta Donja Trnica u Opštini Trgovište poginule su dve osobe, otac i sin, a 14 osoba je teže i lakše povređeno.

"Nesreća se dogodila oko 10.30, kada je autobus "Kavim" Jedinstva iz Vranja, na liniji Vranje – Trgovište, sleteo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa puta u provaliju i zaustavio se u desetak metara dubokom jarku", rekao je predsednik Opštine Trgovište Darko Tomić.

Svi lakše i teže povređeni putnici, zbrinuti su u vranjskom zdravstvenom centru rekao je direktor bolnice dr Dušan Aleksić i dodao da je od 14 povređenih, četvoro sa teškim telesnim povredama.

"Jednu ženu smo zbog teških povreda ekstremiteta uputili u Niš", rekao je Aleksić.

Povređeni putnici se prisećaju da je u jednom trenutku nešto puklo, verovatno guma, posle čega je vozač uzviknuo "pazite se".

"Odjednom smo počeli da letimo, survali smo se pravo u dolinu, sreća bilo je drveća pa se autobus zadržao. Odjednom su počeli ljudi da padaju", seća se povređena putnica Aleksandra Ljubić.

Meštani su prvi pritekli u pomoć. Evakuisali su povređene, zajedno sa više ekipa hitne pomoći.

Trgovište je od Vranja udaljeno oko 50 kilometara, na putu ima dosta krivina, a deo puta gde je autobus sleteo je pregledan.

U toku je istraga o uzrocima saobraćajne nesreće.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.