TRGOVIŠTU KONCENTRAT ZA KOKE NOSILJE

Izvor: Kurir, 09.Jul.2010, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRGOVIŠTU KONCENTRAT ZA KOKE NOSILJE

TRGOVIŠTE - Ministarstvo poljoprivrede Srbije, u saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom Vranje, uručilo je u Novom Selu 14 tona koncentrata za koke nosilje poplavljenim gazdinstvima opštine Trgovište.

Donaciju, koju je uručio ministar poljoprivrede Saša Dragin, dala su preduzeća FSH "Gebi" iz Čantavira (10 tona) i "Hrana produkt salaš Noćajski" (četiri tone), navodi se u saopštenju.

Za 150 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << gazdinstva iz 11 sela opštine Trgovište podeljeno je, pored 14 tona koncentrata za koke nosilje, 150 džakova stočne hrane, dok je ostatak donacije podeljen dvema živinarskim farmama koje su pretrpele veliku štetu, a čime će biti pokriveno oko 70 odsto odštete.

Dragin je podsetio da je Ministarstvo poljoprivrede Vladu Srbije upoznalo sa odlukom koja je i doneta da se poljoprivrednicima u opštinama gde je proglašena elementarna nepogoda i koji imaju više od 30 odsto poplava na zemljištu otpiše vodni doprinos za ovu godinu.

Takođe, Ministarstvo poljoprivrede će izaći u susret poljoprivrednicima koji imaju više od 30 procenata poplavljenih površina na državnom zemljištu koje su uzeli u zakup, tako što će im se oprostiti plaćanje naknade za to zemljište za 2010. godinu, ponovio je on.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.