Svetski dan Roma u Vranju uz maskenbal i trubače

Izvor: JužneVesti.com, 08.Apr.2016, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan Roma u Vranju uz maskenbal i trubače

Na Trgu Staniše Stošića, uz neizbežne trubače i nastup KUD-a „Sevdah“, u Vranju je obeležen 8. april, Međunarodnu dan Roma.

Posebnu draž celom događaju dao je i maskenbal dece iz vrtića Predškolske ustanove “Naše dete” koji su, zajedno sa trubačkim orkestrom, prodefilovali centrom grada.

Altena Asanović iz Kancelarije za ostvarivanje i zaštitu ličnih i kolektivnih prava romske nacionalne manjine podsetila je okupljene na Trgu da se >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Dan Roma obeležava u čast 1. Svetskog kongresa Roma održanog 8. aprila 1971. godine u Londonu.

Čestitajući Dan Roma, gradonačelnik Zoran Antić je rekao da sva deca treba da rastu u zdravlju, ljubavi i miru, u međusobnom uvažavanju.

Različitost je ono što nas spaja, a Vranje je grad otvorenog srca - kazao je Antić.

Prema podacima koje je Altena Asanović iznela na skupu, u Srbiji trenutno živi oko 147.000 Roma, a u Vranju 4.654, podsećajući da su njihovi najveći problemi danas siromaštvo i nezaposlenost.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.