Sve što deca dotaknu pretvara se u radost

Izvor: juGmedia, 06.Jun.2017, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve što deca dotaknu pretvara se u radost

Uz učešće oko 1.000 dece danas je na Trgu Staniše Stošića u Vranju otvoren prvi „Dečiji festival“  na kome će tokom dva dana trajanja manifestacije biti održane brojne aktivnosti u cilju podrške deci u odrastanju.

Organizator je Predškolska ustanova ,,Naše dete“ , a grad je u cilju promovisanja važnosti uključivanja dece u predškolsko vaspitno-obrazovni program dao podršku čitavom događaju >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

Sve što deca dotaknu pretvara se u radost, a ono što dodatno krasi ovaj fetival je spoj mladosti, smeha i igre. Razmeštene po trgu, kreativne interaktivne radionice  sa obiljem sredstava i didaktičkog materijala predstavljaju centre interesovanja kroz dramsku, likovnu i oblast dečije igre.

Ulaganje u decu je ulaganje u budućnost“, rekao je gradonačelnik Slobodan Milenković  na otvaranju uz želju da ovaj festival preraste u manifestaciju regionalnog karaktera , nakon čega su se put neba vinuli šareni baloni, a dečju graju dodatno je obogatio hor Muzičke škole “Stevan Mokranjac” sa mališanima iz vrtića “Čarolija”.

Želja organizatora je da se deci omogući što veći prostor za igru i radost, a kao aktivan vid promocije različitih oblika rada ustanove, namenjen je deci grada i susednih opština.

Svi vrtići učestvuju u realizaciji ovog festivala tako da će vaspitači u ova dva dana imati osam interaktivnih pozorišnih predstava, a deca će po centrima interesovanja sa vaspitačima i našu stručnu pomoć moći da se igraju, pevaju, stvaraju i igraju”, rekla je Vesna Terzić, direktorka Predškolske ustanove “Naše dete”.

Dečiji festival održava se pod geslom ”Dođite da se igramo, stvaramo, učimo i radujemo zajedno!” u terminu od 12 do 19 sati, a zbog visokih temperatura sutrašnji defile i prva predstava biće izvedeni od 10 časova.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.