Sve oči uprte u Južnu Moravu

Izvor: juGmedia, 12.Mar.2016, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve oči uprte u Južnu Moravu

VRANJEVranje je jedan od šest gradova u kojima će biti stacionirane dodatne snage žandarmerije od 1.000 ljudi, kako bi operative mogla pravovremeno da reaguje u slučaju poplava.

Iako je noć protekla bez kiše, prema najavama hidrometeorologa, tokom nedelje i ponedeljka u južnim krajevima očekuje se i do 40 mm padavina po satu.

U prethodna 72 sata u Vranju je palo oko 25 litara kiše, i za >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << sada nije bilo većih problema kaže Bojana Veličkov, pomoćnica gradonačelnika za vanredne situacije.

“Došlo je do zapušavanja odvoda kanala u Zlatokopačkom polju i Kupinincu ali materijalne štete nema. Ono što nas brine je da ne dođe do klizišta i odrona na kritičnim područjima koju su mahom u Poljanici u putu prema brani Prvonek”, kaže Veličkov i dodaje da je zebeležen manji odron u selu Mijovce i Vlase ali da su ekipe odmah izašle na teren kao bi otklonile problem.

Najveća opasnost, po njenim rečima, dolazi od Binačke Morave, koja se izlije u Končulju, a kroz par sati dođe i do Vranja, zato se iz sata u sat motri na vodostaj Južne Morave.

“Predsednici mesnih zajednica su dobili naredbu da na svaka tri sata izveštavaju o situaciji na terenu. Uvedena su aktivna dežurstva u gradu, a ljudstvo i mehanizacija se nalaze u stanju pripravnosti”, rekla je Veličkov.

Kako se moglo zaključiti, najveća opasnost od poplava preti selima koja gravitiraju sa desne strane Južne Morave, poput Zlatokopa, Kupininca, Čukovca, Ristovca, Pavlovca i Ribinca.

Dežurstva su organizovana do kraja utorka, a sve dodatne informacije građani Vranja i okoline mogu dobiti na broj telefona 402-300.

(Kraj)mig

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.