Sud oslobodio optuženog za ubistvo surduličkog biznismena iz 2017. godine, Tužilaštvo najavljuje žalbu

Izvor: JužneVesti.com, 09.Dec.2022, 12:04

Sud oslobodio optuženog za ubistvo surduličkog biznismena iz 2017. godine, Tužilaštvo najavljuje žalbu

Viši sud u Vranju prvostepeno je oslobodio 37-godišnjeg muškarca iz okoline Vladičinog Hana koji je bio optužen da je jula 2017. godine ubio surduličkog privrednika Predraga Perića, vlasnika Tehničkog pregleda u selu Žitorađa, gde se ubistvo i desilo. Tužilaštvo najavljuje žalbu drugostepenom organu i kažu da su iznenađeni odlukom vranjskog Suda.

47-godišnji Perić je pronađen u lokvi krvi ispred svog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << tehničkog pregleda 23. jula 2017. godine, a u odluci suda od 5. decembra ove godine, rečeno je da je V. P. oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza.

On je bio optužen da je iz koristoljublja izvršio krivično delo teško ubistvo, u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, ali je prvostepenom odlukom sada oslobođen.

Više tužilaštvo najavljuje žalbu Apelacionom sudu u Nišu, kažu da su iznenađeni takvom odlukom Suda i da predsednica Veća koje je vodilo ovaj krivični postupak prilikom javnog objavljivanja odluke nije dala kratke razloge za svoju odluku, da bi se znalo šta je Sud rukovodilo da donese takvu odluku.

Smatraju da je imalo dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

Moramo da istaknemo da je posle nepristrasne i detaljne istrage, prikupljen veliki broj dokaza, na kojima smo zasnovali svoju optužnicu. Naime, predloženo je i izvedeno saslušanje brojnih svedoka (24) i saslušanje jednog zaštićenog svedoka XY. Takođe, predložen je i izveden veliki broj pisanih dokaza u vidu: listinga i analize baznih stanica, različita veštačenja (telefona optuženog, biološka, informatička), kriminalističko tehnička dokumentacija, uvid u spise izvršitelja i drugo - kažu u Tužilaštvu.

Takođe, smatraju da je optuženi izvršio sva krivična dela koja mu se stavljaju na teret i da će to dokazati u žalbenom postupku.

Podsetimo, Perić je živeo sam na spratu svog poslovnog objekta, a pretpostavlja se da je ubijen oko 4 sata posle ponoći, kada se vraćao kući.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

VJT: Iznenađeni smo oslobađajućom presudom za ubistvo Perića

Izvor: OkRadio.rs, 09.Dec.2022

Povodom javno i usmeno objavljene odluke Višeg suda u Vranju kojom je sud oslobodio optuženog Petrović Vladicu iz sela Prekodolca da je izvršio iz koristoljublja krivično delo Teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.