Stroga kontrola veterinarske inspekcije

Izvor: juGmedia, 04.Feb.2016, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stroga kontrola veterinarske inspekcije

VRANJE – Inspektori Republičke veterinarske inspekcije Topličkog upravnog okruga tokom prošle godine izvršili 1.142 službene kontrole, obradili 1.573 predmeta, izdali 313 rešenja o vođenju upravnog postupka na otklanjanju nedostataka.

Protiv prekršioca zakona podneseno je 313 prekršajnih prijava, dve prijave za privredni prestup i tri krivične prijave.

Tokom prošle godine inspektori su vršili pregled životinja i mesa u klanicama, kao i nadzor nad preradom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << mleka i mlečnih proizvoda u tri mlekare koje se nalaze u Topličkom upravnom okrugu. U Izveštaju se ističe da su inspektori svakodnevno vršili nadzor nad prometom hrane animalnog porekla, životinja i hrane za životinje u tranzitu na administrativnom prelazu na Merdaru. Tokom prošle godine na ovom prelazu izvršeno je provera 1.684 pošilјke u prevozu iz zemalјa EU i trećih zemalјa koje su dospele na Kosovo i Metohiju ili u tranzitu kroz Srbiju za Albaniju.

Na području četiri opštine Topličkog upravnog okruga Prokuplјu, Blacu, Žitorađi i Kuršumliji nije zabeležen ni jedan slučaj zarazne bolesti životinja, navodi se u Izveštaju.

(Kraj)iva
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Tri krivične prijave zbog neispravnih namirnica životinjskog porekla

Izvor: Blic, 05.Feb.2016, 00:46

Veterinarska inspekcija Topličkog okruga podnela je tri krivične prijave, dve prijave za privredni prestup i 313 prekršajnih prijava protiv proizvođača namirnica životinjskog porekla u 2015. godini, rečeno je danas agenciji Beta u ovoj službi...Kako je navedeno, na području opština Prokuplje,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.