Stanje na putevima za 22. decembar

Izvor: RTS, 22.Dec.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanje na putevima za 22. decembar

U Srbiji će kolovozi biti uglavnom suvi, dok će u pojedinim krajevima i na planinskim putevima biti snega, gde je šleperima zabranjen saobraćaj. Učestalih odrona ima na putevima kroz klisure i na prilazu Kopaoniku

U Srbiji će danas biti suvi i mestimično mokri kolovozi, osim na području Vranja, gde pada slaba kiša, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Vidljivost je zbog magle smanjena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Kopaoniku i na prelazu preko Crnog Vrh, a u planinskim predelima i na regionalnim putevima ima snega na kolovozu od tri do pet centimetara.

Na prilazu Kopaoniku, na deonici od Rendara do Jarma, duva vetar koji stvara snežne nanose, zbog čega je saobraćaj usporen i obavezni su i lanci.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen je saobraćaj na svim prilazima Kopaoniku, na putevima koji vode ka Pešteru, Goču, Goliji, Vlasini, Babinom zubu na Staroj planini, preko Crnog Vrha i na regionalnim putevima u višim predelima Ivanjice. Za ostale kategorije vozila, na ovim putnim pravcima je obavezna zimska oprema.

Učestalih odrona ima na putevima koji prolaze kroz klisure i u usecima, kao i duž nestabilnih kamenih kosina. Najviše odrona ima na Đerdapskoj magistrali, u Sićevačkoj i Grdeličkoj klisuri, kod jezera Ćelije, na putevima u dolini Lima i na istočnom prilazu Kopaoniku.

Na graničnom prelazu Batrovci na ulazu u Srbiju iz Hrvatske, kao i na graničnom prelazu Horgoš iz pravca Mađarske putnička vozila se zadržavaju do 60 minuta.

-

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.