Izvor: JUGpress.com, 22.Jun.2021, 09:21

Šta se dešava u vranjskom SPS?

VRANJE

Stvari u vrhu vranjskih socijalista izgleda ne funkcionišu baš najbolje.

O ovome se govori već neko vreme a izvori Regionalne informativne agencije JUGpress tvrde da je sukob unutar Gradskog odbora prilično veliki.

U VRanju su socijlisti bili najduže na vlast a neslaganja unutar odbora, koja su tinjala i ranije, izgleda kulminiraju pod sadašnjom vlašću SNS.

2Ono što se trenutno dešava u politici SPS Vranje je da Miroljub Stojčić >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i Srdjan Dejković vrše strašan pritisak preko Novice Tončeva da se smene Zoran Antić i Branimira Stojančića sa pozicije predsednika i sekretara u SPS i da se na mesto predsednika dovede Srdjan Dekić, aktuelnog šefa odborničke grupe SPS u parlamentu Vranja, a da Srdjan Dejković, savetnik ministra Tončeva, postane predsednik okružnog odbora SPS za Pčinjski okrug”, tvrde dobri poznavoci prilika u Vranju.

Kažu da je za sve ovo izgovor neaktivnost u partiji i odsutnost iz političkog života Vranja, kao i veliko nezadovoljstvo od strane članstva što odbor ne funkcioniše i utopia se u politiku SNS u Vranju.

Naši izvori objašnjavaju da ovo znači da pokušavaju da Branimira Stojančića smene i sa pozicije člana Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS u Beogradu, pa vrše pritisak i na Vladana Zagrađanina, redsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS da ga razreši sa te pozicije i imenuje Dekića kao budućeg nosioca najvažnije politike u SPS Vranje.

Tvrde naši izvori i da je navodno poslat dopis u Beograd protiv Stojančića da ne obavlja funkciju sekretara, da je neaktivan u SPS da je isključen iz stranke, da radi protiv Novice Tončeva na terenu i da ga napada u svojim izjavama i objavama na društvenim mrežama, čime nanosi štetu ugledu Tončeva SPS.

U tom dopisu je, navodno, pomenut i bivši gradonačelnik Zoran Antić za koga se, tvrde naši izvori bliski vranjskom SPS, navodi da se preselio u Beograd i da više ga Vranje ne zanima.

Druga stana pak u kuloarima optužuje Tončeva da je uspeo ono što nije pošlo za ruku opoziciji , kako navode, 9. marta i 5. oktobra, pa ni samom SNS-u, da razori i zatvori socijaliste na jugu.

Naši izvori bliski ovoj drugoj opciji tvrde da u koji god je odbor od Niša do Preševa njegova (Tončeva) noga kročila taj odbor više ne postoji a članstvo se razbežalo.

Tvrde i da se to , navodno, desilo, čak i u njegovom odboru u Surdulici.

Doduše neki su se razbežali a neki su iza rešetaka, kažu ironično.

Tvrde da je jedini problem što su ,navodno, mnogi koji su se angažovali u toj struji, na korak do prelaska u SNS za šta izvori bliski ovoj drugoj struju optužuju i sam Srdjan Dekić.

Tvrde da im je planove pokvario Mire Stojčić sa bodrenjem mladog odbornika SPS Stefana Stankovića da napadne SNS na sednici Skupštine i osveti se što je zaobidjen kod mesta zamenika predsednika Skupstine.

Jedan od glavnih zvezda , bar po tvrdnjama naših izvora, dešavanja u SPS u Vranju branimir Stojančić nije želeo da komentariše ove tvrdnje.

Ipak “Ne želim da ulazim u malograđansku politiku pojedinaca unutar SPS, samo da podsetim, Bugarčica i šopske igre su težak melos, koji na kraju umori i zamori i one koji se u ta kola uhvate. Pogotovo je karakteristično kada se prenesu na ravničarski a pogubno na gradski teren, znaju da naprave problem u koracima, ritmu i za posledicu imaju da se Bugarče ili Šopče, što bi naš narod reko “spne”, saplete”, rekao je on.

Pa ko razume shvatiće.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.