Sporazum o otvaranju odeljenja Visoke medicinske škole iz Ćuprije u Vranju

Izvor: JUGpress.com, 17.Mar.2018, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum o otvaranju odeljenja Visoke medicinske škole iz Ćuprije u Vranju

VRANJE

Gradonačelnik Vranja  Slobodan Milenković, direktor Visoke medicinske škole u Ćupriji, dr Hristos Aleksopulos i direktorka Visoke škole primenjenih strukovnih studija u Vranju, Ljiljana Đorđević, potpisali su, u subotu, Sporazum o otvaranju odeljenja Visoke medicinske škole iz Ćuprije u Vranju.

“ Znam da je veliko interesovanje učenika srednje medicinske škole za dalji nastavak školovanja upravo u ovoj školi. Ova obrazovna ustanova ima izuzetan >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << renome i tradiciju. Kadar koji se obrazuje u ovoj školi je izuzetno stručan. U školskoj 2018/2019 možemo da računamo da će po ovom sporazumu biti upisano 80 studenata. Ovim mi kao grad postajemo  ne samo politički i ekonomski, već i obrazovni centar”, rekao je dr Milenković.

On očekuje da će zainteresovani učenici celog juga Srbije biti u mogućnosti da se obrazuju u ovoj školi.

To je državna ustanova koja brine o obrazovanju zdravstvenih radnika. Škola postoji 20 godina i veliki broj studenata dolazi sa juga Srbije, rekao je direktor škole u Ćupriji, dr Hristos Aleksopulos.

On smatra da je neophodno da se poveća broj medicinskih sestara sa Visokom medicinskom školom.

“Krenuli smo sa opštim smerom, ali je u planu otvaranje novih, poput onih za fizioterapeute i strukovne radiološke tehničare. To je idealna prilika i za povratak uspešnih studenata u Vranje”, kazao je dr Aleksopulos.

Direktorka Visoke škole primenjenih strukovnih studija u Vranju Ljiljana Đorđević je zadovojna i zahalna zbog  uspostavljanja saradnje dve škole koje imaju mnogo toga zajedničkog.

“Visoka  škola ima adekvatan prostor, učionice, laboratorije, opremu, ali i deo nastavnog kadra koji može da pomogne Visokoj medicinskoj školi iz Ćuprije u procesu akreditacije i prilikom realizacije nastavnog plana i programa”, istakla je direktorka Đorđević.

 Direktor Zdravstvenog centra Vranje, dr Dragan Veličković je govorio o neohodnosti obezbeđivanja kontinuirane edukacije mladih kadrova koji će se usavršavati, a kasnije učestvovati u lečenju građana.

Otvaranju odeljenja Visoke medicinske škole iz Ćuprije u Vranju, veliki doprinos je dao narodni poslanik Slaviša Bulatović, istakli su potpisnici sporazuma.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.