Spasili i udomili Srećicu

Izvor: juGmedia, 05.Mar.2014, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spasili i udomili Srećicu

VRANJE- Nepoznati počinioci, vezali su štene mešanca u džak kablovima i žicom i najverovatije ga bacili u dvorište kuće u ulici Proleterskih brigade, pišu Večernje novosti.Pas je imao sreću da su ga pronašli slučajni prolaznici koji su najpre oslobodili psa, a zatim i obavestili policiju.

„Bilo je zaista strašno, šetali smo i čuli da nešto cvili u prvom trenutku nismo znali o čemu je reč, videli smo džak >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u blizini ograde i moj prijatelj ga je izvukao na ulicu. Unutra je bio pas koga smo petnaestak minuta oslobađali jer je džak bio uvezan žicama – priča za Novosti Jelena Marinković, koja je pronašla zlostavljanog psa.

Ona je u utorak u večernjim satima obavestila i policiju, koja je zaključila da,pošto pas nije povređen,nema elemenata za pokretanje postupka.

Sa druge strane, Rosa Drmonjić iz vranjskog Udruženja za zaštitu životinja „Najbolji prijatelj“, smatra da je policija morala da podnese krivičnu prijavu protiv NN lica zbog zlostavljanja životinja.

„Pošto je policija procenila da vezivanje psa u džak nije zlostavljanje jer životinja nema vidljive povrede, uviđaj nije vršen i policija ovakvim nepostupanjem zapravo otvara put novim mučiteljima i ubicama i dovodi u opasnost čitavu zajednicu. U slučaju mučenja ili ubistva životinje slučaj se prijavljuje na 192, policija izlazi na teren, vrši uviđaj, sakuplja dokazni materijal i saslušava svedoke, te po službenoj dužnosti slučaj prosleđuje tužilaštvu koje donosi odluku o tome da li ima elemenata krivičnog dela“, objašnjava Rosa Drmonjić.

Jelena Marinković,koja je izvukla štene od sigurne smrti odlučila je da psa udomi, jer je obaveštena da u Vranju ne postoji prihvatna stanica gde bi pas mogao da bude pregledan od strane veterinara i smešten.

Ženka koju su nazvali Srećica, našla je svoj dom, ali iz Udruženja napominju da je potrebno naći počinioca, jer statistika kaže da u 70 posto slučajeva počinioci ponavljaju ovakva dela.

(Kraj)VEČERNJE NOVOSTI/ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.