Šofer izbacio putnika sa potvrdom o besplatnom prevozu

Izvor: RTS, 04.Okt.2016, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šofer izbacio putnika sa potvrdom o besplatnom prevozu

Našem dopisništvu u Vranju obratio se vojni penzioner Stojan Milosavljević kojem je, zbog invaliditeta, odobreno lečenje u banji Ivanjici. Međutim, tamo nije uspeo da otputuje sa potvrdom o besplatnom prevozu, jer mu vozač autobusa to nije dozvolio.
Javio se Stojan Milosavljević na javni poziv Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i socijalna pitanja, podneo zahtev i medicinsku dokumentaciju. Odobrena mu je rehabilitacija u banji Ivanjica, do koje bez presedanja vozi jedino čačanski prevoznik.

Iako je sa potvrdom o besplatnoj vožnji putovao više puta do sada bez problema, uoči puta Stojanov sin pozvao je prevoznika, gde su mu rekli da "objava" važi na celoj teritoriji Srbije.
Prevoznicima država refundira troškove besplatnog prevoza, za one korisnike koji imaju potvrde. Spakovao se Stojan i krenuo na put. Ostavio je putnu torbu i ušao u autobus. Ubrzo je morao i da izađe.
Rekli su mu da "mora da napusti autobus", kaže Stojan Milosavljević: "Izlazite, kažu, a ljudi gledaju u mene kao da sam neki kriminalac."
Pozvali su opet prevoznika iz Čačka. Nije mogao da koristi usluge drugih prevoznika, zbog čestih presedanja, i svoje bolesti.
"Rekao sam dispečeru, izbacili su me iz autobusa, ne priznaju objavu", priča Milosavljević, "a on kaže to je stvar vozača."
Nadležni u čačanskom preduzeću nisu želeli da govore pred kamerama. Preneli su da je vozač rekao da je potvrda o besplatnoj vožnji bila oštećena, i zamolili Milosavljeviće da je skeniraju i pošalju.
Stojan čuva potvrde, upute, medicinsku dokumentaciju, i čeka. Petnaestodnevna
rehabilitacija u banji odobrena mu je od 1. oktobra.
rts.vranje@rts.rs

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.