Smenjen načelnik policije u Vranju

Izvor: Blic, 29.Mar.2016, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen načelnik policije u Vranju

Slađan Velinović od 29. marta nije više načelnik Policijske uprave u Vranju koja brine o javnom redu i miru u sedam opština Pčinjskog okruga.

Rešenje o razrešenju visokog policijskog službenika u Vranju potrpisao je ministar srpske policije Nebojša Stefanović.

Smenjeni načelnik vranjske policije Slađan Velinović, koji nije želeo da komentariše svoje razrešenje, izjavio je za “Blic” da će da obavlja dužnost zamenika šefa regionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Centra na graničnim prelazima Preševo i kod manastira Prohor Pčinjski prema Makedoniji.

Ražalovani starešina MUP-a Srbije obavljao je dužnost načelnika Policijske uprave od oktobra 2010.godine.Početkom marta 2010.godine smenjen je načelnik Policijske uprave Stole Filipović, koji se vratio u Žandarmeriju I nedavno otišao u penziju.Pre imenovanja na visoku dužnost,Velinović je bio šef Odeljenja kriminalističke policije.Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković saopštio je da nema saznanja o tome ko će da zameni Slađana Velinovića. Špekuliše se da novi načelnik Policijske uprave treba da stigne iz Jagodine.

Zbog smene Slađana Velinovića u Vranju su podeljena mišljenja. Mnogi smatraju da policijska smena u Vranju nema političku pozadinu,dok su drugi ubeđeni da se novim policijskim kadrovisanjemuoči izbora testira snaga udruženih  socijalista i demokrata i naprednjaka.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.