Izvor: JUGpress.com, 10.Sep.2019, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen Denzi

VRANJE

Sa funkcije izvršnog direktora u JP „Urbanizam i izgradnja grada” Vranja, smenjen je Dejan Stanojević potvrdio je za JUGpress direktor tog preduzeća Branimir Stojančić.

“Naša poslovna politika je da vršimo transformaciju u preduzeću da biramo kadrove. Stanojević je smenjen, u ponedeljak, na osnovu diskrecionog prava direktora da postavlja svoje kadrove. Funkcija izvršnog direktora je izborno mesto nije stalni radni odnos. Stanojević će >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << biti raspoređen na mesto rukovodioca Službe za upravljanje putevima”, ističe Stojančić.

Stanojević je na ovu funkciju došao kao kadar Srpske napredne stranke u koju se učlanio uoči poslednjih lokalnih izbora. Pre toga je bio visoki funkcioner DSS.

Dobri poznavaoci političkih prilika u Vranju nisu iznenađeni ovom smenom, koju su Vranjanci odavno očekivali, s obzirom na brojne nedozvoljene radnje koje mu se stavljaju na teret, dok je obavljao mnogobrojne rukovodeće funkcije.

Više javno tužilaštvo u Vranju svojevremeno je pokrenulo krivični postupak protiv Stanojevića zbog toga što je od 2006. do 2008, kada je bio direktor Direkcije za izgrdanju, omogućio „Preduzeću za puteve“ sticanje protivpravne imovinske koristi. Sud u Vranju osudio ga je sa još nekoliko osoba, 2016. godine. Stanojević je već bio osuđen na dve godine zatvora zbog ovog krivičnog dela, ali je Apelacioni sud u Nišu predmet vratio na ponovni postupak.

I umesto da bude smenjen on je, zahvaljujući partijskoj knjižici, premeštan sa funkcije na funkciju.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.