Izvor: JUGpress.com, 08.Avg.2023, 20:33

Slučaj nestalog predmeta: Sudsko Veće Višeg suda odlučuje o žalbi Kantara na presudu

VRANJE

Sudsko veće Višeg suda u Vranju odlučuje danas po žalbi na presudu Osnovnog suda, kojiom je Dejan Nikolić Kantar osuđen na 18 meseci zatvora zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti Olivere Vladković, vlasnice OK Radija, kao i Svetlane Ivanov, zaposlene u ovoj medijskoj kući.

Sudsko Veće u sastavu Dragana Ilić Marković, Aleksandra Tošić Arsić i Zorica Stojčić, konstatovalo je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da su ispunjeni svi uslovi za održavanje sednice.

Tužilaštvo je ostalo pri stavu da okrivljeni Nikolić za učinjena dela treba da dobije kaznu zatvora od 18 meseci i da se njegove žalbe odbiju kao neosnovane.


Nikolićeva odbrana je kao razloge za to da presuda bude odbačena navela “bitne povrede sudskog postupka”.

Nakon završene sednice, Veće Višeg suda se povuklo, a svoju odluku će dostaviti Osnovnom sudu i strankama u postupku.

Inače, reč je o predmetu koji je izazvao skandal u srpskom pravosuđu, zbog čega je reagovalo i Ministarstvo pravde.


Naime, sredinom jula nestali su spisi ovog predmeta, zbog čega je podneta krivična prijava protiv NN lica, a Ministarstvo pravde uvelo vanredni nadzor  nad Višim sudom u Vranju zbog ovakvog propusta.

Današnjoj sednici, u svojstvu javnosti prisustvovali su  Veran Matić i Dragana Bjelica, članovi Stalne radne grupe za bezbednost novinara.

Izvor: OK Radio

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.