Izvor: JUGpress.com, 16.Maj.2022, 14:58

Sliku kupljenu na aukciji za lečenje malog Vukana poklonili Dečjem odeljenju

VRANJE

Škola fudbala „Prestiž“ iz Vranja sliku „Anđeli“ Ive Meštrović kupljenu na aukciji koja je organizovana povodom prikupljanja novanih sredstava za lečenje malog Vukana, poklonila je Dečjem odeljenju Opšte bolnice Zdravstvenog centra Vranje.

Svih 130 malih članova jedne od najmasovnijh škola fudbala uzrasta od 6 do 12 godina u Pčinjskom okrugu udružili su se da zajedničkim snagama pomognu bolesnom Vukanu.

Polaznici ove škole >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << poznati su po svom humanitarnom radu. Iza sebe imaju više od 100 akcija sličnog karaktera, sakupili su preko 300 hiljada dinara u humanitarne svrhe, organizovano su učestvovali i na bazarima koji su u Vranju održani za prikupljanje pomoći Vukanu.

Mali fudbaleri sa svojim trenerom, Jovanom – Jocom Ristićem, u ponedeljak, su doneli sliku Dečjem odeljenju.

„Kao mali, sa 8 godina sam jednom sa bronhitisom ležao ovde u bolnici i bio sam mnogo uplašen. Zato smo i hteli da sliku donesemo ovde da ova deca koja se leče znaju da nisu sama“, kaže Luka  navodeći razlozog zašto sliku doniraju baš ovom odeljenju.

Mali fudbaleri su poželeli Vukanu da ozdravi i da sa njima zaigra fudbal.

„Zahvaljujem se svima koji su se uključili u akciju za pomoć malom Vukanu i što su odabrali da sliku koju su kupili doniraju našem Dečjem odeljenju. Kada je to od dece deci, to je nešto posebno“, ističe  upravnik Opšte bolnice Vranje, dr Nikola Popović.

On je dodao da će slika biti postavljena na Dečjem odeljenju sa istaknutom posvetom u znak zahvalnosti i solidarnosti za brigu o našoj deci, u ovom konkretnom slučaju, za malog Vukana.

Ova devetomesečna beba iz Vranja boluje od SMA i u sredu bi trebalo da bude bolnici u Budimpešti kako bi primila najskuplji lek na svetu, od dva ipo miliona evra.

Trenutno nedostaje još 360 hiljada evra i poslednji je čas da mu se pomogne, jer termin ne sme da propusti.

Zato pošaljimo svi SMS poruku 1239 na 3030

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.