Skupština donela odluku o likvidaciji nekih javnih preduzeća

Izvor: JUGpress.com, 25.Nov.2016, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština donela odluku o likvidaciji nekih javnih preduzeća

VRANJE

Skupština grada Vranja na sednici održanoj u petak usvojila je Odluku o organizaciji Gradske uprave.

O tome je na sednici govorio načelnik Dragan Aritonović.

„Prilikom pravljenja reorganizacije vodilo se računa da lokalna administracija bude što efikasnija. Umesto dosadašnjih 17 sekretarijata, predviđeno je 11 odeljenja i kao posebna organizaciona jedinica Kabinet gradonačelnika. Predstoji izrada sistematizacije kojom će tačno biti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << definisan opis poslova i zadataka radnih mesta“, rekao je Aritonović, obrazlažući odluku. Sve je urađeno u skladu za Zakonom o lokalnoj samoupravi i smernicama Stalne konferencije gradova i opština.

Gradski odbornici doneli su i Odluku o osnivanju JKP „Parking servis“.

Za vršioca dužnosti direktora u osnivanju imenovan Marjan Stanković, član Gradskog veća za komunalnu delatnost, infrastrukturu i urbanizam.

Usvojene su i odluke o likvidaciji javnih preduzeća „Direkcije za razvoj i izgradnju“ i „Skijalište Besna kobila“, kao i reorganizacji preduzteća „Uprava Banje“.

To je, po rečima predsednika Skupštine Dejana Tričkovića, u skladu za Zakonom o budžetskom finanisranju i posao je morao da se završi do 1. decembra.

Usvojen je i plan detaljne regulacije privredno radne zone „Bunuševac 3“, kao i odluka o izmeni i dopuni Odluke o komunalnim delatnostima na teritoriji grada Vranja.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.