Izvor: JUGpress.com, 28.Apr.2023, 22:40

Sistem za automatsko prepoznavanje saobraćajnih prekršaja pušten u rad

VRANJE

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović pustili su u rad sistem za automatsko prepoznavanje registarskih tablica motornih vozila i detekciju saobraćajnih prekršaja, koji se nalazi u Odeljenju saobraćajne policije – Saobraćajnoj policijskoj ispostavi za auto put.

Milenković je rekao da ovaj potez sugrađani ne treba da smatraju kao vrstu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << represivnih mera, već kao preventivnu meru sa ciljem da se smanji broj saobraćajnih prekršaja, što znači i smanjenje povređenih i žrtava saobraćajnih nezgoda to jest ima za cilj unapređenje bezbednosti u saobraćaju na teritoriji grada Vranja.

,,Pustili smo u funkciju video nadzor na dve lokacije u Maričkoj i ulici Proleterskih brigada. Sredstva za instalaciju ovog sistema obezbeđena su preko Saveta za bezbednost saobraćaja, od ostvarenih prihoda od novčanih kazni za saobraćajne prekršaje, koji se slivaju u gradski budžet. U narednom periodu nastavićemo da širimo lokacije sa video nadzorom na teritoriji grada. Pre svega video nadzor će biti postavljen u bulevarima Patrijarha Pavla i Nikole Tesle, kao i u ulici Partizanski put, ali i na izlazima iz grada, odnosno u ulicama kao što su Kosovska i Pržarska. Sve ovo uradili smo u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Agencijom za bezbednost saobraćaja, a na osnovu svih parametara koje nam je resorno ministarstvo dostavljalo”, rekao je Milenković.

U sistem za automatsko prepoznavanje registarskih tablica motornih vozila i detekciju saobraćajnih prekršaja kao i kompletno opremanje potrebnim uređajima Nadzornog centra u zgradi saobraćajne policije u Vranju, uloženo je 9.001.812 dinara sa PDV.

Direktor republičke Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović, istakao je da se na ovaj način može dovesti stanje bezbednosti saobraćaja na veći nivo.

“U prethodnih 5 godina u Vranju je 17 života izgubljeno u saobraćajnim nezgodama. Takođe, jedno dete je stradalo u saobraćajnoj nezgodi. Postavljanjem sistema za automatsku detekciju saobraćajnih prekršaja na način kao što je urađeno ovde u Vranju, odnosno tamo gde su se dešavale saobraćajne nezgode sa težim posledicama, biće automatski detektovano prekoračenje brzine koja je prepoznata kao glavni uzrok saobraćajnih nezgoda. Očekujemo da se značajno poboljša stanje bezbednosti saobraćaja, da se smanji stradanje pre svega na ovim lokacijama”, rekao je Stamatović i poručio vozačima da ne voze pod dejstvom alkohola. (kraj) JS/ LJS

Foto: Grad Vranje

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.