Izvor: Politika, 21.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silovao osnovca

Maloletni R. N. ponovio zločin kada je iz niškog Doma za prevaspitavanje omladine u Nišu pušten da vikend provede kod roditelja u Vranju

Vranje – Okružno javno tužilaštvo u Vranju podnelo je zahtev za pokretanje predistražnog postupka protiv sedamnaestogodišnjeg R. N. iz Vranja zbog sumnje da je 16. marta oko 20 časova silovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << trinaestogodišnjeg S. J., učenika šestog razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj" u Vranju. Potpuno nag, pošto je uspeo da se istrgne iz ruku silovatelja, maloletni S. J. je preplašen, unezverenog pogleda i plačući utrčao u kuću kod roditelja.

Inače, kako smo saznali, maloletni siledžija R. N. se već nalazi na izdržavanju vaspitne mere u niškom Domu zbog silovanje dečaka. Naime, maloletni siledžija zločin je ponovio kada je iz niškog Doma pušten da vikend provede kod roditelja u Vranju.

U interesu dalje istrage i osetljivosti postupka, jer je reč o maloletnim licima, o ovom nemilom slučaju nije želeo da se izjašnjava Milan Božilović, okružni javni tužilac. Najviše zato da se ne bi remetio tok istražnog postupka i zbog osetljivosti predmeta.

U međuvremenu, ogorčena majka, zatražila je brzu i efikasnu akciju nadležnih organa. Naime, sve se ovo dogodilo u prvim večernjim satima u naselju „Asambair" u Vranju, u napuštenom kućerku,posle završetka popodnevne nastave. Posle zločina, dečak je uspeo nekako da se oslobodi i da se potpuno nag vrati kući. Izbezumljena prizorom njegova majka je odmah pozvala policiju, ali, kako smo saznali,policija nije našla silovatelja jer se, navodno, vratio u niški Dom za prevaspitanje omladine.

Kako je izjavio, S. J nije poznavao siledžiju R. N., a sreli su se svega nekoliko puta, jer je napasnik dolazio u dvorište škole „Jovan Jovanović Zmaj" čiji je učenik ranije bio i nožem pretio đacima.

Snežana Kocić-Spasić, direktorka ove škole,šokirana je ovim događajem koji je uznemirio i đake i nastavnike. Ona napominje da škola ima svoje obezbeđenje ali da su nemoćni da bilo šta preduzmu i spreče dešavanja izvan školskog dvorišta. Zbog pretrpljenog bola, šoka i straha, posle razgovora sa školskim psihologom, od utorka, maloletni S. J. ne ide u školu.

Inače, kako smo saznali, R. N. ovo nije prvo silovanje.Naime, njemu je zbog napastvovanja (silovanja) jednog dečaka i dve teške krađe, rešenjem vranjskog suda od 3. marta 2008. godine izrečena mera upućivanja u vaspitnu ustanovu. Pošto je policija podnela novu krivičnu prijavu protiv njega Okružno tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor, bez obzira na to što mu je u toku izdržavanje vaspitne mere.

A. Davinić

[objavljeno: 22/03/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.