Izvor: Blic, 20.Jan.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silovao maloletne kućne pomoćnice

Okružno javno tužilaštvo u Vranju podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv Ramadana Ajdinija (55) iz Miratovca kod Preševa zbog sumnje da je trgovao ljudima.



U zahtevu se navodi da je Ajdini, uz pretnje i obmanu primorao maloletnu siromašnu L. S. iz okoline Preševa da od 2005. do kraja januara 2007. godine živi u njegovoj porodičnoj kući u Miratovcu. Portparol Okružnog tužilaštva u Vranju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Emilija Tončić u saopštenju za javnost ističe da je osumnjičeni Ajdini prema maloletnoj Albanki uspostavio ropski odnos. Osnovano se sumnja da je Ajdini od maloletnice uzeo njena lična dokumenta i zabranio joj da komunicira s drugim ljudima sve do 30. januara prošle godine, kada je devojčica uspela da pobegne iz Miratovca.

Prema saopštenju Policijske uprave u Vranju, Ajdini primorao još jednu maloletnicu iz opštine Preševo da u njegovoj kući radi kao kućna pomoćnica od 2001. do 2005. godine. Naglašava se i to da je osumnjičeni Ajdini primoravao maloletnu kućnu pomoćnicu na seksualne odnose.

Posle hapšenja, Ajdini je priveden istražnom sudiji Okružnog suda u Vranju, koji mu je posle saslušanja odredio pritvor do 30 dana.

Mada pljušte prijave inspektora vranjske Policijske uprave protiv sumnjivih osoba zbog zasnivanja ropskog odnosa s devojkama iz istočnih zemalja, trgovina ljudima ne jenjava. Poslednjih godina Vranje slovi za jedan od značajnijih evropskih tranzitnih centara za trgovinu ljudima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.