„Seka je među zvezdama“

Izvor: Glas javnosti, 23.Jul.2009, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Seka je među zvezdama“

VRANJE - Na Šapranačkom groblju juče su na večni počinak ispraćene Snežana Cvetković-Rodić i njena ćerka Irina Rodić, koje su sa još sedmoro turista poginule u teškoj saobraćajnoj nesreći u Egiptu. Ni velika temperatura nije smetala velikom broju rođaka, prijatelja i građana Vranja da dođu da se oproste od svoje najmilije rođake, drugarice, prijateljice... >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

U kapeli Snežanin otac i Irinin deka, Svetozar-Toza Cvetković, majka i baka Darinka, brat i ujak Dragan, bivši suprug i otac Branko Rodić. Niko od njih nije krio suze, a Irinina polusestra Iva, koja ima samo četiri godine, crta sestru i kaže da je njena seka među zvezdama.

- Tužno je i žalosno da žalosnije i tužnije ne može biti - tiho su, pošto su porodici izjavili saučešće, prozborili svi koji su juče došli. Niko od njih nije mogao, kada bi ugledao dva zatvorena limena kovčega, da ne zajeca i pusti suzu za Nenom i njenom kćerkom, koja je 20. jula trebalo da napuni 14 godina.

Među njima Irinine drugarice, njen učitelj, razredni starešina i direktor škole, Snežanine koleginice i kolege iz Novog Sada, sa Medicinskog fakulteta i iz „Navip-Fruškogorca“ koji su autobusom došli u rodni grad svoje drugarice za koju kažu da je bila izuzetan saradnik i prijateljica. Prof. dr Đorđe Považan, prodekan Medicinskog fakulteta u Novom Sadu za postdiplomske studije, u oproštajnom govoru nije krio suze.

Snežanine drugarice Lela, Nena, Dragana, Slađana... juče plaču. Izgubile su, kažu, divnu drugaricu.

- Bila nam je oslonac. Svima nama je znala da pomogne kada je najpotrebnije. Mnogo nam je činila, a znala je da se druži i našali.

Na sahranu su došli i prijatelji Snežaninog oca, inače uglednog privrednika načelnik Generalštaba Vojske Srbije general potpukovnik Miloje Miletić, koji je dugo godina službovao u Vranju, komandant 4. brigade Kopnene vojske Srbije brigadni general Milosav Simović, pevač vranjskih pesama Čeda Marković, glumci, pesnici, književnici, sudije, advokati, fudbaleri...

Snežana i Irina su sahranjene zajedno jedna pored druge, kao što su tog kobnog 16. jula sedele u autobusu u koji je udario šleper.  

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Sahranjene Snežana i Irina Rodić

Izvor: Politika, 22.Jul.2009, 22:15

Majka i ćerka poginule su u nesreći u Egiptu, u kojoj je život izgubilo devetoro građana Srbije ..Vranje – U prisustvu velikog broja rođaka, prijatelja i građana Vranja juče su na Šapranačkom groblju sahranjene Snežana Cvetković-Rodić (40) i njena ćerka Irina (14), koje su tragično...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.