Šarićev drug bez 43 hektara

Izvor: B92, 02.Sep.2010, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarićev drug bez 43 hektara

Beograd -- Specijalni sud u Beogradu i njihove kolege iz Užica, Pirota i Vranja, donose rešenja o privremenom oduzimanju imovine za koju se sumnja da je stečena nelegalno.

Na osnovu zakona, koji je na snazi već godinu i po dana, nedavno je bez svoje imovine na Zlatiboru ostao i Nebojša Joksović, član grupe narkobosa Darka Šarića.

Kako saznaju "Novosti", njemu su oduzete dve parcele na Zlatiboru, jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 38 hektara i 38 ari, i druga od pet hektara i 47 ari.

U nastavku borbe protiv organizovanog kriminala, ove nedelje su oduzeta i dva luksuzna apartmana na Tari, koja su bila vlasništvo lokalnog biznismena.

Odluku je doneo užički Viši sud, a sumnja se da je ta imovina stečena kao rezultat zloupotrebe službenog položaja.

Samo u poslednjih mesec dana oduzeto je još dvadesetak kuća i stanova. I Pirotski sud oduzeo je ovih dana 50 odsto imovine jednog preduzeća i troje kola.

Posebno zanimljivo je privremeno oduzimanje zemljišta i objekata Branislavu i Jovanu Veljkoviću, koje je naložio istražni sudija Višeg suda u Beogradu.

Protiv njih se od juna vodi istraga da su članovi organizovane kriminalne grupe koja je proizvodila „skank" na području Vojvodine.

Oni su kuću i sve prateće objekte, uključujući i kompletne strujne instalacije, prilagodili proizvodnji narkotika.

Privremeno im je oduzeta kućna manufaktura, njiva od 1.601 kvadratni metar, kuća i dvorište od 701 kvadrata, sve to u selu Jazak.

Takođe, oduzeti su im porodična zgrada i zemljište u Srbobranu, kao i zemljište i objekti u selu Vrdnik.

Viši sud u Pirotu doneo je u avgustu rešenje o privremenom oduzimanju imovine: 36,25 ari placa u Sopotu sa vikendicom od 70 kvadrata.

U pitanju je imovina Đorđa i Zlate Nikolić, članova grupe koja je trgovala drogom.

Među poslednjim oduzimanjima imovine je rešenje Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

Reč je o kapitalu preduzeća „Lanza plus" d.o.o. Leskovac, i nekretninama Slađane i Marka Stojčića, članova kriminalne grupe osumnjičene za pranje novca.

Njima je privremeno oduzet stambeno-poslovni objekat u Leskovcu (drugi i treći sprat, potkrovlje i kula objekta), poslovni prostor u Leskovcu od 170 kvadrata i automobil „audi A6".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oduzimanje imovine - efikasno sredstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2010

BEOGRAD -..Zakon o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, tokom godinu i po dana primene, pokazao se kao efikasno sredstvo u borbi protiv organizovanog kriminala, a najveći pomak je što se u poslednjih šest meseci oduzimaju i preduzeća kupovana nelegalno stečenim novcem, izjavila je danas...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.