Izvor: JUGpress.com, 25.Nov.2019, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja arhiva iz Vranja i Banja Luke

VRANJE

Direktori Arhiva Republike Srpske i Istorijskog arhiva „31. januar” iz Vranja, u Banja Luci su potpisali Protokol o saradnji.

U ime gradskog rukovodstva svečanosti u Banja Luci prisustvovao je predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković.

On je izjavio da potpisivanje protokola ima za cilj intenziviranje saradnje na polju arhivske nauke i struke.

Tričković je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da je „unapređenje međunarodne saradnje u ovoj oblasti jedan od ključnih elemenata za adekvatnu zaštitu arhivske građe kao kulturnog dobra“.

Događaj je upriličen povodom Dana Banja Luke i 101. godišnjice oslobođenja u Prvom svetskom ratu.

Istorijski arhiv „31. januar” iz Vranja je, tim povodom, u Banskom dvoru otvorio izložbu arhivskih dokumenata „Slike iz života pod okupacijom, život i stradanje stanovništva juga Srbije u Velikom ratu”.

Postavka koju su najpre videli žitelji Bjeljine, potom se seli u opštinu Brod.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.