Saobraćajni policajci naplaćivali reket

Izvor: juGmedia, 29.Jul.2017, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćajni policajci naplaćivali reket

Zbog zloupotrebe službenog položaja u MUP-u Srbije pokrenut je disciplinski postupak protiv saobraćajnih policajaca S.Z, M.S. i S.B. iz Vranja.

Protiv trojice saobraćajnih policajaca krivične prijave podneo je Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije

Resorna komisija MUP-a donela je rešenje o suspenziji osumjičenih policajaca i privremenom udaljenju s posla do okončanja disciplinskog postupka, piše Blic.

U Osnovnom javnom tužilaštvu >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u Vranju potvrdili su da je u toku postupak preduzimanja dokaznih radnji protiv saobraćajaca koji su prekoračili ovlašćenja i zloupotrebili službeni položaj.

Osovano se sumnja da su 47.godišnji policajac i njegov kolega od 37.godina 7. septembra 2016. godine u blizini graničnog prelaza Preševo od motorizovanih državljana Bosne i Hercegovine i Mađarske primali novac da ne bi platili kaznu zbog navodno počinjenog saobraćajnog prekršaja.

Policajac star 52 godine osumnjičen je da je u avgustu 2016. primio mito od 360 evra od dvojice braće iz Makedonije. Državljanima Makedonije trebalo je navodno da kod sudije za prekršaje pomogne da im smanji globu zbog prekoračene brzine.

(Blic.rs)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.