Izvor: JUGpress.com, 15.Okt.2021, 19:03

SSP: Vranje, dolina gladi!

VRANJE

Stranka slobode i pravde u Vranju i danas je izdala saopštenje za javnost u kome postavlja nova pitanja čelnicima gradske vlasti.

Saopštenje prenosimo u celosti.

“Pošto se vlast hvali „uspesima“ u privredi i poboljšanju uslova za život gradjana Vranja, pogotovo razvojem komunalne infrastrukture, sa akcentom na asfaltiranje puteva i širenjem kanalizacione mreže, što ako se malo bolje zagrebe izadje na malo bolje organizovanu pljačku >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << para građana, zabrinuto pitamo šta su uradili za one najsiromašnije sugradjane da ublaže udar „ekonomskog tigra“ koji se ogleda u inflaciji koja drma Srbiju.

Da li su obezbedili sredstva za isplatu socijalne pomoći najsiromašnijim našim sugrađanima kako bi obezbedili ogrev i životne namernice kao i lekove u doba pandemije, jedino ako ne verujete da smo je i u Vranju pobedili?

Da li su povećali davanja iz lokalnog budžeta pošto su ih obezvredili na 2.000 maksimalno 5.000 dinara i to ko ima sreću, ko je nema mora da je član stranke kako bi ga usrećili, i ko može da preživi sa ovim iznosom datim jednom u tri meseca?

Koliko je socijalnih slučajeva od kako su preuzeli vlast u Vranju 2016. godine, nastradalo od posledica smrzavanja ili i to da podvedemo pod kovid-19, kad ga nigde nije bilo?

Da li je vlast u Vranju svesna realnosti da imamo na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje filijale u Vranju povećan broj nezaposlenih lica, ili veruju da su radnici Geoxa već rešeni, pošto je neko obećao?

Da li može neko od „stručnjaka“ za privredu, zanatstvo, malu privredu i ugostiteljstvo da da savet licima koju pozivate na „samozapošljavanje“ koji posao mogu da pokrenu za 250.000 dinara, koliko nudite u Vašem projektu, pošto kada se registruju, plate lokalne takse, prijave se i plate dadžbine „ekonomskom tigru“ verovatno ostaće im za metlu i konopče?

Da li lokalna vlast zna da po zvaničnoj statistici Republičkog zavoda za statistiku, više od 50 odsto zaposlenih prima ispod prosečne  plate u Srbiji, koja je jedina u vremenu inflacije ostala stabilna ne povećava se, a najmanja je u Pčinjskom okrugu?

Da li znate da pojedini Vaši sugrađani ne mogu da priušte ni osnovne ,životne namernice nakon poslednjeg poskupljenja a žive u doba progresa i „ekonomskog tigra“?

Da li vlast u Vranju zna da nemaju svi građani pristup lokacijama za građevinsko zemljište, tenderima za sterilizaciju pasa i mačaka, tenderu za azil za pse, tenderima za izgradnju Centra izvesnosti, vrtića u Raški, kupovini vrtića u Gornjoj čaršiji i sličnim izvorima prihoda, sada pristup imate vi, a uskoro imaće i nadležni državni organi, ali ne da bi se bavili socijalom nego da bi vratili novac narodu”, navodi se u saopštenju GrO Stranke slobode i pravde u Vranju.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.