Izvor: JUGpress.com, 18.Maj.2021, 21:51

SRS: Zašto ste zaboravili selo Neradovac?

VRANJE

Gradski odbor Srpske radikalne stranke u Vranju podseća gradsku vlast da stanovnici sela Neradovac još uvek nemaju pitku vodu, iako žive svega pet kilometara od Vranja, kaže se u saopštenju ove stranke koje je dostavljeno našoj redakciji.

„Nama, srpskim radikalima, neshvatljivo je da je ovo nerešiv problem u 21. veku! Neshvatljivo nam je da gradska vlast nije u stanju da izdvoji sredstva u gradskom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << budžetu za rešavanje ovog gorućeg problema. Videli smo da je krajem aprila 2021. godine Skupština grada Vranja donela odluku o zaduživanju grada Vranja za sto miliona dinara. Nažalost, ni taj novac neće biti utrošen na izgradnju vodovoda do Neradovca.

Logično, postavlja se pitanje kako gradska vlast namerava da zadrži mlade ljude na selu ako nije u stanju da im obezbedi ni osnovne uslove za život?!

Zar je previše u 21. veku tražiti da stanovnici Neradovca imaju pitku vodu? Gradska vlast bi trebalo da ima u vidu činjenicu da je broj stanovnika u Vranju za nekoliko godina smanjen za oko četiri hiljade. Neprihvatljivo je da vlast ćuti i mirno posmatra iseljavanje mladih ljudi iz Vranja.

Ne postoji nikakvo opravdanje za odlaganje rešavanja ovog problema. Stanovnici Neradovca nisu zaslužili ovakvo poniženje. Dovoljno je ono poniženje koje je vlast režirala prošle godine kada je u ovom selu na parlamentarnim izborima pobedio Savez vojvođanskih Mađara. Svi se sećamo te bruke o kojoj je danima brujala cela država.

Mi, srpski radikali, pozivamo gradsku vlast da pod hitno pristupi rešavanju ovog problema. Sramota je da stanovnici Neradovca decenijama plaćaju porez na imovinu i druge dažbine, a da nemaju pitku vodu. Nama je dobro poznato da gradsku vlast interesuju samo glasovi stanovnika ovog sela. Međutim, mi, srpski radikali, nemamo nameru da ćutimo i da mirno gledamo nestanak vranjskih sela. Nećemo dati mira gradskoj vlasti dok se ovaj problem u Neradovcu ne reši. Mi smo već u nekoliko navrata pozivali vlast u Vranju da reši ovaj problem. Radićemo to i u narednom periodu zato što smo mi, srpski radikali, bili i ostali glas naroda“, navodi se u saopštenju koje je potpisala Bobana Stanimirović predsednica Pčinjskog okružnog odbora SRS u Vranju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.