SPEKTAKL U VRANJU Opera „Čarobna frula“ za mališane, ali i starije

Izvor: juGmedia, 08.Sep.2017, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPEKTAKL U VRANJU Opera „Čarobna frula“ za mališane, ali i starije

U želji  da najmlađoj publici, školskoj i predškolskoj deci, ponudimo program koji bi im otvorio vrata opere i omogućio prvi korak i susret da, u društvu nastavnika i roditelja, prvi put gledaju i slušaju veliku i pravu muzičku predstavu , u Domu vojske Vranje, sutra od 18 časova, gostuje opera za decu V.A. Mocarta “Čarobna frula”.

Gostovanje je u organizaciji Muzičke škole “Stevan Mokranjac” iz Vranja
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
Opera je prilagođena deci i dečjem uzrastu i rađena je isključivo s mladim autorima i pevačima, od kojih je većina prvi put na sceni.

Kako Mocartovu muziku vole i slušaju svi, i stariji i mlađi, predstava ne izdvaja nikoga već uključuje gledaoce svih generacija koji vole operu. Dakle, svi su dobrodošli.

Na poziv muzičke škole “Stevan Mokranjac” iz Vranja organizujemo gostovanje u mom rodnom gradu. Srećna sam što ćemo pred vranjskom publikom moći da izvedemo ovo zanimljivo i muzički prelepo delo. Sećam se da sam ja kao mala imala prilike da u Vranju slušam samo neke operske koncerte i time mi je značajnije da će vranjska publika imati prilike da vidi  moju režiju ove opera”, izjavila je Ana Radivojević Zdravković, rediteljka predstave.

“Čarobna frula” predstvlja nesumnjivo muzičko remek-delo koje neminovno dopire do srca najmlađih, te će i ona deca koja operu još nisu gledala, posredstvom Mocartovog muzičkog genija, neosetno primiti u srce tu umetnost.

(Kraj) FOTO: V. Nešović

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Opera u Vranju posle 30 godina

Izvor: Kurir, 09.Sep.2017, 09:51

Na poziv muzičke škole „Stevan Mokranjac“ organizujemo gostovanje. Srećna sam što ćemo izvesti ovo prelepo delo, kaže rediteljka

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.