Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPAS ZA PTICU SLOMLJENOG KRILA Mladunče rode ostalo samo u Vranju, a onda su za nju čuli dobri ljudi

Mladunče rode, koje zbog povrede krila sa svojim jatom nije moglo da odleti na jug, iz Vranja je prebačeno u prihvatilište Udruženja "Zoo planet" u Nišu.

- Malu rodu su nam donele naše kolege iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije. Mladunče je već duže vreme imalo povređeno krilo krila zbog čega nije moglo da leti. O njemu su najpre brinuli meštani Vranja, koji su ga i pronašli. Kako je rana teško zarastala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ono je prebačeno u Niš. U našem "zoo kutku" u Kamenici mladunče će prezimiti - kaže predsednik "Zoo planeta" Dušan Stojanović.

On dodaje da se mladunče oporavlja, ali pošto su se ostale rode već odselile, ono mora da ostane u prihvatilištu.

- Rodama je zimi najveći problem hrana, jer kada sve zaledi i padne sneg, one teško mogu doći do ribe. Mala roda će u Kamenici imati i dva druga, dve rode koje takođe nisu mogle sa jatom put toplog juga. Na proleće će sve rode biti puštene da bi stekle kondiciju i mogle da lete – priča Stojanović.

On upućuje apel Nišlijama da materijalno pomognu udruženju kako bi mogli da nabave dovoljno hrane jer rode pojedu i do kilogram girica dnevno.

"Zoo planet" je ove godine zbrinuo šest povređenih roda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.