Izvor: JUGpress.com, 27.Okt.2021, 17:33

ŠAF na radionici u Budvi

VRANJE

Jasmina Stojanović, Nela Ćurčija i Snežana Trajković, članice su kreativnog tima koji je u Budvi održao prvu radionicu u okviru dečje sekcije animiranog filma „Naša anima“.

Radionica je realizovana u organizaciji NVU „Primorska” i JU „Narodna biblioteka Budve“. To je prvi korak ka osnivanju škole animiranog filma u Budvi koja će funkcionisati tokom cele godine.

„Pričala mi baba“ je animacija koja je u tehnici crtanog filma >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << nastala na prvoj radionici, čiji je cilj prezentovanje arhaičnih reči i izraza budvanskog zaleđa i očuvanje kulturnog nasleđa.

Radilo se sa grupom od oko 20 dece iz Budve koja se prvi put susreću sa animacijom, ali i sa nekim od obrađivanih izraza.

Ovom radionicom započeta je saradnja između JU „Šaf Vranje“, NVU „Primorska” i JU „Narodna biblioteka Budve”.

Početkom naredne godine planirano je da se saradnja nastavi, kada će deca iz Vranja i Budve raditi na stvaranju još jednog animiranog filma.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.