Rukometaši iz Vranja u višem rangu

Izvor: RTS, 10.Jun.2019, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši iz Vranja u višem rangu

Gradski rukometni klub "Mladost", iz Vranja, uspešno je završio sezonu i plasirao se u viši rang takmičenja - Prvu ligu Istok. Za prijatelje i navijače odigrali su revijalni meč, primili pehar i medalje.
Iznajmljivali su prostor za treninge, vredno vežbali, iza njih je uspešna sezona. Bili su najmlađi klub, sa igračima koji su tek završili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osnovnu i onima koji upisuju fakultete. Znači im plasman u viši rang takmičenja, planiraju da ostanu u klubu, razumeju važnost sportskih aktivnosti.
"Rukomet je jedan od, kako se to kaže, muških sportova, grublji je, treba dosta kontakta, snage, zahteva da čovek bude komunikativan i da je dobar sa ostalim saigračima, da ima sportski duh", kaže Strahinja Stanković, GRK "Mladost".
"Ostajem u klubu, upisao sam Fakultet fizičke kulture u Nišu, jednostavno, sport mi je u duši", dodaje Nemanja Zafirović, iz istog kluba.
Rukometni klub Mladost okuplja sedamdesetoro dece, devojčice i dečake, već od prvog razreda osnovne škole.
"Najvažnije je da imamo veliki broj dece i da je veliki broj roditelja, videli ste, zainteresovan, zato što se kod nas radi svakodnevno, svakog dana okupljamo decu, pružamo im šansu da vežbaju, a da li će biti rukometaši to ćemo videti kasnije", objašnjava trener Miodrag Nikolić Robi.
"Da vidim prvaka druge lige Morava, posebno zadovoljstvo u konkurenciji, pobednik je bila ekipa koja izlazi iz škole rukometa, zapravo. Dokaz je da mladi sa organizovanim radom, sa kvalitetnim stručnim radom dolaze do rezultata", ističe Miomir Petrović, rukometni radnik iz Leskovca.
Mladi rukometaši sada idu na kamp, pa na zasluženu pauzu. Avgusta se ponovo okupljaju, tada počinju pripreme se za novu sezonu.
 
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.