Izvor: JUGpress.com, 22.Okt.2019, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Realizovan projekat „Biblioteka za buduće generacije”

VRANJE

Biblioteka „Bora Stanković“ u Vranju uspešno je završila  projekat  „Biblioteka za buduće generacije”. Sa ovim značajnim projektom Biblioteka je konkurisala kod Ministarstva kulture u oblasti bibliotečko-informacione delatnosti, za čiju je realizaciju odobreno 600.000 dinara.

Projekat  je značajan jer omogućava nabavku specijalne opreme za smeštaj i zaštitu zavičajne građe kao i računarske opreme.

O kvalitetu projekta >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << govori podatak da je izabran u konkurenciji od 73 prijava, od kojih su 34 odobrene.

Zavičajno odeljenje je preseljeno u drugu, adekvatniju prostoriju od 30 kvadrata.

Ovo odeljenje čuva gotovo 3000 knjiga, monografija, više stotina separata, zbornika i vranjskih glasnika, veliki broj fabričkih i školskih listova i drugu raznorodnu i specifičnu građu. Jedan deo monografskih publikacija čine dela znamenitih Vranjanaca.

Režim čuvanja ovako raznorodne i specifične bibliotečke građe je osnov njene trajnosti i dostupnosti svim korisnicima kojima je ona potrebna, a njih je mnogo i pripadaju najrazličitijim grupacijama, od stručne i naučne javnosti do samostalnih istrazivača i poštovaoca lokalne kulture i tradicije.

„Nama je od izuzetnog značaja i neizmerno smo zahvalni Minisatarstvu kulture i informisanja što su i ovoga puta imali razumevanja i prepoznali važnost našeg projekta kao i njegov značaj, kako za Biblioteku, tako i za grad  u celini. Ovakav odgovor Ministarstva nam je motivacija da nastavimo da unapređujemo rad na očuvanju zavičajne bibliotečke građe“, rekao je direktor Zoran Najdić.

On je dodao da je Projekat realizovan u potpunosti, predviđenom dinamikom, bez odstupanja.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

U Narodnom muzeju dva digitalizovana projekta

Izvor: JUGpress.com, 23.Okt.2019, 17:45

LESKOVAC..Narodni muzej uspešno je završio realizaciju dva projekta u oblasti digitalizacije. Izradjena je mreža i unapredjen informacioni sistem, a lokalitet ‘’Caričin grad’’ i ostale muzejske objekte, od danas će gradjani moći da obidju i uz pomoć ‘’multimedijalnog vodiča’’...Izrada...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.