Izvor: JUGpress.com, 13.Feb.2019, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reakcija direktorke Zdravstvenog centra na zahtev za ostavku

VRANJE

Na poslednja dva, od tri, održana protesta građana u Vranju „1 od 5 miliona“ – „Vranje bez straha“ zatražena je ostavka kompletnog menadžmenta Zdravstvenog centra.

Na pitanje kako komentariše to što su govornici na protestu, inače, lekari ove zdravstvene ustanove izneli niz primedaba na njen rad i ponašanje prema kolegama, v.d. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << direktora dr Ljiljana Antić je rekla da su protesti koji se organizuju na ulici političkog karaktera.

„Kao direktor Zdravstvenog centra odvajam svoj posao od političkog opredeljenja. Ne zamaram se mnogo tim pričama, komentarima. Prosto ih i ne čitam. Trudim se da odgovorno radim svoj posao, da poštujem sve zaposlene i od njih tražim da svoja politička opredeljenja odvoje od rada u Zdravstvenom centru“.

„Oni su zahvaljujući Vladi, našem ministru i predsedniku Srbije dobili povećanje plata. Mislim da su se Vranjanci uplašili od te sume koju dobijaju lekari i ne vidim razlog njihovom nezadovoljstvu. To je možda desetak njih iz Zdravstvenog centra koji su i sa peticijom o radnom vremenu pokušali da ruše menadžment. Mnogi su bili izmanipulisani tom peticijom. Oni nisu shvatili da se radi o zakonu, sprovođenju onoga što je naložio revizor i dobili smo po tačkama šta  treba da promenimo u svom radu“, rekla je dr Antić.

Taj prioritet visokog stepena je bilo uvođenje punog radnog vremena. Ništa ne radim na svoju ruku i dok budem na čelu Zdravstvenog centra radiće se sve po zakonu.

Naši ugovori o radu su na 40 sati. Prekovremeni rad su dežurstva, pojašnjava direktrorka.

Ona je dodala i da mnogi lekari iz Zdravstveng centra rade privatno, što je zakonu

„Ima više gradova u Srbiji koji su uveli puno radno vreme. Mnogi gradovi su to uveli, rekla je dr Antić i navela primer Leskovca“, dodala je.

„Lekari su mi se izvinjavali i mnogi su povukli potpis sa peticije. Želim da sve službe u ZC funkcionišu, želim saradnju sa svim doktorima“, rekla je ona.

Zamerila je lekarima koji govore na protestu što kako je rekla „iznose neistine i što vređaju ostale zaposlene“.

Na protestima u Vranju izneto je niz primedbi na rad menadžmenta Zdravstvenog centra, od toga da se lekarima ne plaća prekovremeni rad do „neprimerenog“ ponašanja menadžementa prema lakarima, postavljajući pitanje „da li im to partijska pripadnost dozvoljava“.

Zatražili su Zdravstveni centar bez politike koji će biti usluzi građanima.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.