Razgovor o političkim pritiscima večeras u vranjskom Medijskom skloništu

Izvor: JužneVesti.com, 20.Jun.2023, 16:47

Razgovor o političkim pritiscima večeras u vranjskom Medijskom skloništu

O političkim pritiscima na građane koji se dešavaju gotovo svakodnevno, a ne samo pred izbore, biće reči u razgovoru koji večeras od 19 sati u Medijskom skloništu sa Vranjancima organizuje Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA).

Kako navode iz CRTE, seriju javnih razgovora “Čaj protiv političkih pritisaka” u gradovima širom Srbije započeli su kako bi kroz direktan kontakt sa građanima nastave rad na suzbijanju kulture normalizovanja pritisaka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Žrtve pritisaka najčešće ćute u strahu od posledica, a deo javnosti na partijske zloupotrebe, ucene i „usluge“ gleda kao na pojavu koja se podrazumeva u „političkoj borbi“. Neophodno je razbijati tišinu u kojoj se dešavaju politički pritisci. Kao građani, moramo znati kako da prepoznamo nezakonite aktivnosti partija u radnim kolektivima i drugim okruženjima i zajednički tražiti način da im se suprotstavimo - saopštavaju iz CRTE.

Takođe, Vranjancima će biti predočena i zakonska sredstva koja su im na raspolaganju u slučaju izloženosti pritiscima.

Osim u Nišu i Beogradu, javni razgovori o političkim pritiscima do sada su održani još u desetak gradova Srbije.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.