Raste nivo Južne Morave

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste nivo Južne Morave

VRANJE - Na teritoriji Vranja i Vranjske banja opada nivo bujičnih potoka, ali zabrinjava konstantni rast nivoa Južne Morave, saopšteno je nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnik Vranja i komandant štaba Zoran Antić kaže da je upozoravajući jako visok vodostaj Južne Morave i da bi zbog toga trebalo da reaguje Republički štab za vanredne situacije.

On je rekao da je put >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << za Makedoniju prohodan, kao i svi državni putevi i opštinski putni pravci.

Antić je istakao da je nevrijeme pričinilo veliku materijalnu štetu, dodajući da je bujica oborila most na Korbevačkoj rijeci, kao i tri mala improvizovana mosta na Trebešinjskoj rjeci, ali da je vodostaj brane pod kontrolom.

On je rekao da je Elektroprivreda Srbije riješila problem sa snabdijevanjem strujom u selima oko Krive feje, gdje je juče bez električne energije ostalo 300 domaćinstava.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda, Antić očekuje da to područje opet bude pod snježnim padavinama i velikim količinama vode oko 27. januara.

"Gradski štab za vanredne situacije je naložio da se svi mostovi, prelazi i korita reka koja primaju bujicu ojačaju dodatnim naslagama peska i bedemima", kaže Antić.

On je dodao da Štab ima punu komunikaciju sa stanovništvom i niko nije u životnoj opasnosti.

Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje za rijeke Mlavu, Pek i Timok, na kojima se do kraja vikenda očekuje rast vodostaja, koji ne bi trebalo da dostignu kritične tačke.

U saopštenju se navodi da će vodostaji na donjem toku Južne Morave u naredna 24 časa biti u porastu, na Crnom i Belom Timoku danas i sutra prevazići će upozoravajuće nivoe, dok će se na Mlavi i Peku približiti upozoravajućim nivoima.

Kako se navodi u hidrološkom upozorenju, na donjem toku Južne Morave u naredna 24 časa vodostaji će biti u porastu i kretaće se između granica redovne i vanredne odbane od poplava.

Na gornjem toku Južne Morave i pritokama u naredna 24 časa vodostaji će biti u stagnaciji i manjem porastu.

Vodostaj na Neri kod hidrološke stanice Kusić danas i sutra će dostići i prevazići granicu redovne odbrane od poplava.

Na slivu Kolubare vodostaji će biti u manjem porastu do sutra, dok se dostizanje upozoravajućeg nivoa očekuje samo na rijeci LJig kod hidrološke stanice Bogovađa.

FOTO ILUSTRACIJA

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Raste nivo Južne Morave

Izvor: Cafe.ba, 24.Jan.2015

VRANJE - Na teritoriji Vranja i Vranjske banja opada nivo bujičnih potoka, ali zabrinjava konstantni rast nivoa Južne Morave, saopšteno je nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije...Gradonačelnik Vranja i komandant štaba Zoran Antić kaže da je upozoravajući jako visok vodostaj Južne...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.