Raste broj obolelih u celoj zemlji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2020, 15:27

Raste broj obolelih u celoj zemlji

Raste broj inficiranih kovidom 19 u celoj zemlji. U Vranju, Novom Pazaru, Tutinu i Kragujevcu na snazi je vanredna situacija, dok su Beograd i Užice doneli posebne mere. U Kliničkom centru Vojvodine leči se 80 pacijenata, pa su kapaciteti prošireni. Nadležni poručuju da nema mesta za paniku, ali priznaju da je u Novom Pazaru trebalo reagovati ranije. Tamo je danas upućen tim lekara iz Kragujevca.

Za samo dva dana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Novom Pazaru zaražene su 43 osobe, gotovo koliko i celog proteklog meseca. Građani su izrazili nezadovoljstvo zbog nedostatka opreme i neodgovarajućeg zbrinjavanja obolelih. Novopazarska bolnica jedna je od najopremljenijih u zemlji, ističe predsednik Aleksandar Vučić, priznajući da je Ministarstvo trebalo ranije da reaguje.

U Novi Pazar je danas upućeno još lekara i sestara, naveo je za RTS ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On apeluje na građane da ne šire paniku.

Broj pacijenata, čije stanje zahteva bolničko lečenje, raste i u Kliničkom centru Vojvodine, potvrdila je za RNS direktorka te ustanove Edita Stokić. Doktorka navodi da ima dovoljno opreme, kadrova i testova, ali da je zbog popunjenih kapaciteta Infektivne klinike obezbeđen još jedan kovid centar.

"Broj hospitalizovanih pacijenata u KCV je 80, a kod sedam pacijenata je neophodna primena mehaničke ventilacije", kaže Stokićeva i dodaje da je otvoren i drugi kovid centar u sklopu Klinike za ortopediju i traumatologiju.

Ona ističe da je na osnovu prijema pacijenata u KCV očito da je u poslednjih nekoliko dana povećan broj pacijenata koji se hospitalizuju.

Najveći broj obolelih je i dalje u Beogradu, a porast broja pozitivnih na kovid-19 beleže Kraljevo i Mačvanski okrug. Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević naglašava da je u pojedinim delovima zemlje epidemiološka situacija izuzetno stabilna i da danima i sedmicama nema potvrđenih novih slučaja kovida-19, te da nema smisla uvoditi restriktivne mere na teritoriji cele zemlje.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.