Prvi izviđački odred na Novom naselju

Izvor: 24sata, 22.Sep.2014, 01:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi izviđački odred na Novom naselju

Odredi izviđaća “Zavičaj 1903” iz Vranja i “Veternik 1923” izveli su za vikend pokaznu vežbu učenicima Osnove škole “Prva vojvođanska brigada”. Mališanima sa Novog naselja pokazano je kako se razapinje šator, pali vatra, veže konopac i razne druge izviđačke igre koje bi ih trebale zainteresovati za ovaj pomalo zaboravljeni hobi.

SNALAŽENJE - Cilj vežbi je da se u ovoj školi za mesec dana prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << formira izviđačka sekcija, a onda i odred koji bi krenuo na mnogobrojna takmičenja po Srbiji.

- Odziv dece je fenomenalan, ali sam iznenađen i koliko su prosvetni radnici zainteresovani da učestvuju u ovome. Želimo da kroz izviđaštvo napravimo spoj formalnog i neformalnog obrazovanja. Da ono što mališani uče u učionicama ponove uz igru i druženje u prirodi - izjavio je Jovan Kocevski, starešina OI “Zavičaj 1093”.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.