Prvi dvojezični fakultet na jugu

Izvor: OkRadio.rs, 18.Nov.2015, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi dvojezični fakultet na jugu

Vranje - Šef Delegacije Evropske unije, ambasador Majkl Devenport i ambasador Švajcarske u Srbiji, Žan-Daniel Ruh obišli novu zgradu visokoškolskog obrazovanja namenjenu za rad dvojezičnog, bujanovačkog odeljenja Ekonomskog fakulteta u Subotici. Zajedno sa predsednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem ambasadori su učestvovali u ceremoniji dodele diploma prvoj generaciji od deset diplomiranih studenata ove ustanove. Izgradnja zgrade fakulteta koštala je blizu milion evra od čega je Evropska unija izdvojila 615,000 evra, Vlada Švajcarske 185,000 evra dok je Vlada Republike Srbije kroz opštinu Bujanovac i Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu za učešće i opremanje zgrade dala ukupno 208,000 evra.  
Pogledaj vesti o: Vranje,   Subotica

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

EU : Dva miliona eura za jačanje pravosuđa Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Nov.2015

Projekat jačanja kapaciteta Visokog savijeta sudstva i Državnog vijeća tužilaca počeo je danas, a finansiraće ga Evropska unija sa dva miliona eura...Cilj dvogodišnjeg projekta je da se poboljšaju kapaciteti pravosudnih institucija, kako bi pravda u Srbiji bila dostupnija građanima, a u taj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.