Prvi Sajam obrazovanja u Vranju, akcenat na izboru budućeg zanimanja

Izvor: JužneVesti.com, 13.Apr.2023, 18:23

Prvi Sajam obrazovanja u Vranju, akcenat na izboru budućeg zanimanja

Kako bi olakšali učenicima koji završavaju osnovnu ili srednju školu pri izboru budućeg zanimanja, sve visokoškolske ustanove, kao i srednje škole iz Vranja predstaviće se na prvom Sajmu obrazovanja koji će u tom gradu biti održan 26. aprila u maloj sali Sportske hale.

Kako je najavljeno, ideja organizovanja takvog sajma je pre svega usmeravanje svršenih osnovaca i srednjoškolaca, ali i promocija učenja kao doživotnog procesa i ukazivanje na značaj školovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i kontinuiranog usavršavanja.

Osim svih srednjih škola i visokoškolskih ustanova, na Sjmu će se predstaviti i Dom učenika sednjih škola iz Vranja, a u cilju promovisanja dualnog obrazovanja i predstavnici Privredne komore Republike Srbije i lokalni privrednici.

Ovo je prilika da se vidi da li će podržan plan uroditi plodom i da li ćemo smerovima i obrazovnim profilima koje smo podržali udovoljiti potrebama postojeće privrede u Vranju - rekla je načelnica Školske uprave Leskovac Marina Ilić.

Učenici koji budu posetili Sajam obrazovanja, sve informacije koje ih zanimaju mogu da dobiju u periodu od 11 do 15 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.