Prva liga: Sve manje šanse za opstanak južnjaka

Izvor: JužneVesti.com, 06.Maj.2021, 10:30

Prva liga: Sve manje šanse za opstanak "južnjaka"

Porazima u ovom kolu, sve ekipe sa juga Srbije udaljile se se od svog cilja za ovu sezonu - opstanka u prvoligaškom društvu. Dinamo iz Vranja poražen je od poslednjoplasirane Sloge (2:0), Dubočica je izgubila od Radničkog iz Sremske Mitrovice (0:1), dok se pirotski Radnički bez bodova vratio iz Dobanovaca (3:1).

Sve manje nade ostalo je prvoligašima sa juga zemlje da i u narednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sezoni igraju drugo po jačini fudbalsko takmičenje u zemlji. Još 3 kola ostalo je do kraja prvenstva, a samo su teoretske šanse ostale jer su porazima u ovom kolu ostali na najmanje 6 bodova ispod crte.

Vranjanci su poraženi u Kraljevu, ekipa koja je poslednja na tabeli igra u poslednjim kolima rasterećeno pa je posle remija za Dubočicom došla do 3 boda i protiv još jednog predstavnika juga.

Imali su igrači Dinama svoje šanse, ali ne i realizaciju, a golman domaćih bio je na visini zadatka. Sa druge strane igrači Sloge su svoje šanse iskoristili pa su do pobede došli golovima Jarjuea u 12. minutu i Gojkovića u 52. iz penala.

Bez bodova su ostali u Leskovčani i to protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

Prvo poluvreme proteklo je bez pravih šansi, a u nastavku igre, poput komšija iz Vranja, igrači Dubočice promašili su nekoliko izglednih šansi, za šta su kažnjeni u 67. minutu kada je Arnautović nakon kontre savladao golmana domaćih.

Poraženi su i Piroćanci, u Dobanovcima su ih bodova koštale greške odbrane i slaba odbrana prekida - Pajović je nakon kornera u 18. minutu glavom postigao svoj prvi gol, Ilić je u 39. minutu iskoristio nesporazum golmana i odbrambenog igrača i pogodio praznu mrežu, da bi Pajović nakon prekida u 51. minutu opet glavom savladao golmana Radničkog.

Jedini gol za Piroćance postigao je Đorđievski u 64. minutu.

Nakon ovog kola Dinamo i Dubočica su ostali na 35 bodova i zauzimaju 12. i 13. poziciju na tabeli, ali sada zaostaju 6 bodova za prvom ekipom iznad crte. Radnički ima 33 boda i nalazi se na 15. mestu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.