Izvor: Beta, 18.Jan.2014, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prošla godina će se pamtiti po autocenzuri novinara

VRANJE, 18. januara 2014. (Beta) - Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović ocenio je da će novinari 2013. pamtiti po maloj slobodi izražavanja i visokoj autocenzuri.

Predsednik NUNS-a je naveo da je siguran da se prošla godina po slobodi izražavanja može porediti sa vremenima za koja smo mislili da su davna prošlost, jer su "novinski sadržaji politički diktirani".

"Najveći broj medija je pod direktnom kontrolom, da li vlasti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << pojedinih stranaka ili drugih centara moći, koji diktiraju medijske sadržaje i to je nešto što je ova godina pokazala da se suštisnki odnos bivše i ove vlasti u mnogome ne razlikuje", ocenio je Obradović.

Kao jedan od problema predsednik NUNS-a je naveo i autocenzuru kojoj su novinari podložni.

"Strah od političke moći, skoncetrisane u rukama jednog čoveka ili jedne partije, dovela je do visokog nivoa autocenzure koja je direktno dovela do toga da jedna vest, parekselans tabloidna, ne bude objavljena ni u jednom tabloidu", istakao je Obradović.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sloboda izražavanja na niskom nivou

Izvor: B92, 18.Jan.2014

Vranje -- Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović ocenio je da će novinari 2013. pamtiti po maloj slobodi izrazazavanja i visokoj autocenzuri..."U ovom trenutku ne bih pravio nikava poređenja sa Miloševićevim periodom i sistemom koji je tada vladao, ali što se tiče...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.