Izvor: JUGpress.com, 19.Jun.2024, 22:56

Promocija romana „Sve dobre barbike“ Katarine Mitrović u Vranju

VRANJE

Književnica, dramaturškinja i scenaristkinja Katarina Mitrović predstaviće svoj novi roman „Sve dobre barbike“ u Gradskoj biblioteci Bora Stanković u Vranju, povodom 145. godišnjice ove ustanove u sredu, 19. juna u 19 časova. Razgovor o romanu biće održan u dvorištu Muzej kuće Bore Stankovića.

Roman „Sve dobre barbike“ je autofikcija koja prati mladu umetnicu suočenu sa dubokom egzistencijalnom krizom u Srbiji. Glavna junakinja se vraća >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u rodni grad primorana zbog životnih okolnosti, sa osećajem sramote zbog neuspeha u dostizanju sopstvenih očekivanja. Kroz susrete s porodicom, prijateljima s kojima je izgubila kontakt i uspomenama iz detinjstva, otvaraju se bolna sećanja na važne trenutke tokom odrastanja.

Katarina Mitrović (1991) je rođena u Beogradu gde je završila dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Objavila je dve zbirke pesama Utroba (Matica srpska, 2017) i Dok čekam da prođe (Gradska biblioteka Karlo Bijelicki, 2018), kao i roman u stihu Nemaju sve kuće dvorište (PPM Enklava, 2020) koji je bio u izboru za Ninovu nagradu.

Kao scenaristkinja radila je na serijama „Nečista krv“, „Mama i tata se igraju rata“ i „Grupa“, za koje je nagrađena za najbolji scenario na festivalu ,,Fedis”. Serija „Deca zla“, na kojoj je bila jedna od scenaristkinja, prva je srpska serija emitovana na HBO Max platformi. Trenutno razvija još jednu igranu seriju i piše film.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Filmski reditelj i pisac Namil Kabil večeras u Muzeju kuće Bore Stankovića

Izvor: JUGpress.com, 20.Jun.2024, 22:33

VRANJE..Nakon dodele zahvalnica najaktivnijim čitaocima, povodom obeležavanja 145. rođendana biblioteke „Bora Stanković“, u dvorištu Muzej kuće Bore Stankovića biće organizovano i  predstavljanje filmskog reditelja i pisca Namika Kabila, autora romana „Beskućnik” u četvrtak, od 19...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.