Izvor: JUGpress.com, 21.Sep.2021, 15:13

Promocija knjige „Non imprimatur ili Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“

VRANJE

U sali Periodike Javne biblioteke „Bora Stanković“ u Vranju, u sredu 22. septembra, u 13.00 sati, zakazana je promocija knjige „Non imprimatur ili Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“.

Autor je dr Dejan Vukićević, dobitnik prestižne nagrade „Dejan Medaković“.

„Vukićević je napisao pitku, uzbudljivu, duhovitu i zastrašujuću knjigu, knjigu o istoriji cenzure od postanka čovečanstva do danas, u svim njenim pojavnim oblicima, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << mimikrijama, ketmanskim prividima, deformacijama, ali i svetlim stranama cenzure, kao što je npr. obavezni primerak knjige u bibliotekarstvu”, smatra prof. dr Boško Suvajdžić, predsednik žirija

Razgovor sa autorom vodiće dr Dragana Milunović, zamenik upravnika Narodne biblioteke Srbije.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.