Proglašeni pobednici 61. Dragačevskog sabora trubača

Izvor: Beta, 08.Avg.2022, 11:22

Proglašeni pobednici 61. Dragačevskog sabora trubača

Na 61. Dragačevskom saboru trubača, na finalnom takmičenju orkestara iz Srbije, za najboljeg trubača proglašen je Elvis Bajramović iz Bojnika, a najbolji je orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana.Finalno takmičenje 16 trubačkih orkestara održano je u nedelju uveče na kraju trodnevnog Dragačevskog sabora trubača.Drugo mesto u kategoriji orkestara zauzeo je trubački orkestar Siniše Stankovića iz Zagužanja, dok je treći orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja.Vladimir Ivanoviću iz Zagužanja osvojio je "drugu trubu", odnosno medju najboljim trubačima je na drugom mestu.Nagradu za najizvornije muziciranje poneo je orkestar Marka Trnavca iz Mršeja.Najbolji trubač Sabora, po odluci publike je Dragan Pavlović iz Guče.Dragačevski sabor trubača osnovan je 1961. u varošici Guča kod Lučana, koja po poslednjem popisu ima oko 1.700 stanovnika.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Trubač i glumac sa velikim srcem: Bojan Krstić šef najboljeg orkestra na ovogodišnjem Saboru trubača u Guči

Izvor: Danas, 08.Avg.2022

"Srećan sam, a kad ste srećni onda nema umora već čovek dobija neku novu snagu jer ste osvojili trubački Olimp, medju najboljim ste trubačima na svetu", kaže za Danas Bojan Krstić čiji orkestar je na 61. Saboru trubača u Guči proglašen za najbolji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.