Izvor: JUGpress.com, 26.Jul.2021, 20:31

Procenat vakcinisanih u Pčinjskom okrugu je oko 45 odsto

VRANJE

U Pčinjskom okrugu epidemiološka situacija je mirna, s obzirom na to da je do sada procenat novozaraženih na dnevnom nivou iznosi jedan  odsto, dok je ranije dostizao između 50 i 60. Kako bismo sprečili nastanak četvrtog talasa i epidemijsku formu bolesti, stručnjaci preporučuju odgovorno ponašanje.

Poslednja dva dana u Vranju i okrugu nije bilo registrovanih novoobolelih, a prethodne dve >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << nedelje beleže se do dva slučaja dnevno. Procenat vakcinisanih u Pčinjskom okrugu je oko 45 odsto, u Vranju 56, Bosilegradu 52, Preševu 45, Surdulici 42 odsto.

Dr Slađan Stanković, epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje apeluje na građane Bujanovca, Vladičinog Hana i Trgovišta da se imunizuju, kao i na decu i starije hronično obolele osobe.

Nema razloga za antivakcinalnim shvatanjima s obzirom da je, dosadašnji tok imunizacije pokazao da su vakcine bezbedne i da od njih može biti samo koristi po lično, kolektivno i javno zdravlje, izjavio je medijima dr Stanković.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.