Izvor: JUGpress.com, 17.Jun.2022, 22:17

Priređen program predškolcima u čast 

VRANJE

U Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju danas je priređena priredba posvećena predškolcima pod nazivom „Muzika je put do sreće“. Nastupala su deca vrtića „Sunce“ i „Neven“. Ovom priredbom mališani predškolskog uzrasta kroz pemu i igru oprostili su se od najbezbrižnijeg perioda života.

„Od dece uvek treba učiti o čistoti srca, dobroti, iskrenosti i vratiti se mašti. Posebne su >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ove prilike kada se spajaju dani provedeni u vrtiću i dobre želje za budućnost naše dece. Da im ovde sa ovog mesta poželimo radošću i uspehom ispunjen život i bar toliko smeha koliko su u vrtiću imali igre“, istakla je direktorka PU „Naše dete“, Vesna Džikić.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković čestitao je svršenim predškolcima polazak u školu, a njihovim vaspitačima poželeo još mnogo generacija dece, istakavši da je značaj ranog uključivanja najmlađih u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja višestruk, počev od socijalizacije koja je veoma važna za njihov dalji rast i razvoj.

On se pohvalio sa mrežom objekata za predškolsko vaspitanje i obrazovanje dece i podsetio na najnoviji vrtić koji će imati najsavremeniju opremu i didaktička sredstva. Govorio je šta je sve učinjeno na rekonstrukciji mnogih objekata koja su namenjena predškolskoj deci. Rekao je i da je jedan od prioriteta gradskog rukovodstva bezbedan i udoban boravak dece u vrtićima u Vranju i izneo podatak da se na godišnjem nivou za redovno funkcionisanje svih vrtića na teritoriji grada iz budžeta izdvaja preko 400 miliona dinara.

„To pokazuje da nam je svima zajedno briga o potomstvu i njegovom zdravom odrastanju na prvom mestu“, zaključio je gradonačelnik.

Ovaj događaj je priređen u okviru manifestacija „Dečji dani“, koja se završava u ponedeljak, defileom svih predškolaca.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.